zondag 8 juli 2007

Hou RR in de lucht....


In de lucht houden? Ja dat is nodig. Zoals jullie weten is RR een onderdeeltje van DFM radio en maakt gebruik van de techniek (servers, internetaansluiting, onderhoud en besturing) van deze zender. Toen Willem de Ridder enkele jaren geleden het initiatief nam om een unieke internet radiozender te starten, kreeg hij de volledige steun van de operator van DFM. Waarom? Omdat hij dit plan geweldig vond en vindt en hij de technische voorzieningen heeft. Zomaar als hobby zonder enige vergoeding te vragen sterker nog hij heeft er al zijn eigen geld ingestopt.

Sinds een jaar gaat het steeds lastiger om de zenders in de lucht te houden. De apparatuur is verouderd en het internetabonnement kost natuurlijk behoorlijk wat met zoveel luisteraars. Kortom, de pot is leeg!

Willem is volop bezig om subsidie los te peuteren maar dat is een lastig verhaal wat veel tijd in beslag neemt. De nood is er dus op dit moment want de subsidie komt waarschijnlijk te laat als we niets doen.

Wat kunnen we doen? We kunnen proberen door inventieve acties geld te genereren. Er zijn al ideeën van een markt en muziekevenement te organiseren, diensten aan te bieden en de opbrengst te geven aan dit doel en donateurs werven. Ook zijn er mensen die hardware ter beschikking stellen. Ideeën genoeg maar nu nog doen.

De eerste actie die we ondernemen is een organisatieteam samen te stellen en een rekeningnummer aan te vragen. Jochem, Bjorn, Nellie, Guus, Krijn, Shiobian, Mariska en Adri hebben zich al opgegeven om mee te helpen. Wie wil er nog meer meehelpen en wie heeft er goede ideeën?
Stuur je reactie naar medium.nellie@home.nl .